Receptek

Mangalicatarja anticucho mártással és wasabis uborkasalátával

Schreiner Gábor receptje:

Mangalicatarja anticucho mártással és wasabis uborkasalátával

Schreiner Gábor receptje 4-6 fő részére

Érdekes interkontinentális kreáció. A melbourne-i Nobu igen kreatív, kínai származású hölgy séfje készítette japán – méregdrága – kurobuta sertésbol, kiáltott a mangalica átiratért. Az uborkasalátát már mi tettük hozzá.

MANGALICATARJA

HOZZÁVALÓK:
  • 400 g mangalicatarja
  • 200 ml szaké (rizsbol erjesztett japán alkoholos ital)
  • 200 ml mirin (alacsony alkoholtartalmú rizsbor, fozéshez használatos)
  • 200 ml dashi (japán halalaplé)
  • 80 g cukor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • 40 g gyömbér
ELKÉSZÍTÉSE:

A párolóléhez az összetevoket összeforraljuk, majd a hússal vákuumtasakban 65-70 fokon 9 órán át pároljuk. Ha elkészült, megpuhult a hús serpenyoben a levét beforraljuk.

MÉZES ANTICUCHO MÁRTÁS

Anticucho: eredetileg perui fuszeres grillmártás, amit faszenes grillezéshez használnak.

HOZZÁVALÓK:
  • 1 tk friss oregánó
  • 4 tk aji panca (dél-amerikai paprikaféle) paszta
  • 6 tk rizsecet
  • 2 tk frissen pirított és orölt köménymag
  • 2 tk tengeri só
  • 2 tk frissen orölt bors
  • 4 tk szolomagolaj
  • 6 tk méz
ELKÉSZÍTÉSE:

Az anticucho mártást turmixgépben készítjük, az olajat lassan adagoljuk hozzá.

WASABIS „UBORKASALÁTA”

HOZZÁVALÓK:
  • 400 g kovászolni való uborka hosszanti irányban legyalulva
  • 2 csipet Maldon só
  • 2 kk wasabipaszta
  • 6 ek tejföl
  • 6 ek crème fraîche (tejfölhöz hasonló, francia tejtermék)
  • 2 ek rizsecet
  • 1 ek cukorszirup
  • 2 ek metélohagyma, finomra vágva
ELKÉSZÍTÉSE:

Az uborkát mandolinnal szeleteljük, kevés sóval, cukorsziruppal, rizsecettel „gyengítjük”. A wasabival összekevert tejföl a tetejére kerül, megszórjuk finomra vágott metélohagymával.

TÁLALÁS:

A tányér aljára öntjük az anticucho mártást, erre a felszeletelt, párolt tarját, amit meglocsolunk a besurített párolólevével. A wasabis uborkasalátát külön edényben tálaljuk hozzá.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.