A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Lencsés csicsókakrémleves csicsókachipsszel

Hadarik Rita receptje

2018. május 22.
  • 40 dkg + 12 dkg tisztított csicsóka
  • 1 kis fej salotta hagyma
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 g szárított vargánya gomba
  • 30 g vaj
  • só, szerecsendió, leheletnyi sáfrány
  • 80 g párolt lencse
  • petrezselyem, olívaolaj



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lencse betéthez bő és sós vízben, babérlevéllel, zsályával pároljunk puhára fél csésze lencsét. 40 dkg tisztított csicsókát vágjunk darabokra, az alaplével, a darabolt hagymával és a szárított vargánya gombával, valamint a tejjel együtt pároljuk puhára. Amíg a leves párolódik, a 12 dkg tisztított csicsókát vágjunk nagyon vékony karikákra, és bő zsiradékban süssük ropogósra, aranybarnára. Ha készen van, szedjük konyhai papírtörlőre, itassuk le róluk a zsiradékot, majd enyhén sózhatjuk, esetleg citromborssal megszórhatjuk. A megpuhult csicsókás alapot sózzuk, őrölt szerecsendióval, leheletnyi sáfránnyal ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel selymesre pépesítjük. Végül még forrón elkeverjük benne a kockára darabolt vajat is.

TÁLALÁS:
Merjünk a tányérba a forró levesből. Szórjunk rá leszűrt, párolt lencsét, a közepére halmozzunk a csicsókachipsből. Aprított és olívaolajjal elkevert petrezselyemmel csepegtessük körbe.


tej , csicsóka , salottahagyma , alaplé , tejszín , vaj , szárított vargánya gomba , szerecsendió , sáfrány , olívaolaj , petrezselyem , lencse

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra