Receptek

Libamáj crème brûlée

Libamáj crème brûlée

Pillók Attila receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg libamáj
  • 0,3 dl tokaji szamorodni
  • 6 db tojássárgája
  • 100 g tejszín
  • kristálycukor a karamellizáláshoz
  • só, frissen őrölt bors
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A libamájat egy éjszakára tejbe áztatjuk, majd ezután az ereket kiszedjük belőle. Botmixerrel a többi összetevővel együtt pürésítjük, hőálló tálkákba töltjük, magas falú tepsibe rakjuk őket és vizet töltünk alá addig, hogy a csészék feléig érjen. 110 °C-os sütőben 15-20 percig (vagy amíg a krém megdermed) gőzöljük, majd kihűtjük. Tetejére vékony rétegben cukrot terítünk, és karamellizálópisztollyal világosbarna színűre égetjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.