A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Libamáj crème brûlée

Pillók Attila receptje

2020. december 1.
  • 30 dkg libamáj
  • 0,3 dl tokaji szamorodni
  • 6 db tojássárgája
  • 100 g tejszín
  • kristálycukor a karamellizáláshoz
  • só, frissen őrölt bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A libamájat egy éjszakára tejbe áztatjuk, majd ezután az ereket kiszedjük belőle. Botmixerrel a többi összetevővel együtt pürésítjük, hőálló tálkákba töltjük, magas falú tepsibe rakjuk őket és vizet töltünk alá addig, hogy a csészék feléig érjen.

110 °C-os sütőben 15-20 percig (vagy amíg a krém megdermed) gőzöljük, majd kihűtjük.


Tetejére vékony rétegben cukrot terítünk, és karamellizálópisztollyal világosbarna színűre égetjük.


libamáj , tokaji szamorodni , tojás , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra