A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Libatőtike szőlőlevélben

Máhr Attila receptje

2018. október 10.
  • 1/2 db libamellfilé
  • 16 dkg párolt jázmin rizs
  • 8 db tenyérnyi szőlőlevél
  • 1 ek libazsír
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk édes fűszerpaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 dl szárnyasalaplé
  • 3 dl tejföl
  • só, fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hagymát finomra vágjuk, a libamellet és a fokhagymát kis lyukú tárcsán ledaráljuk. Konzerv szőlőlevelet használunk, vagy ehető hazait, utóbbit leforrázzuk, de mindkét esetben eltávolítjuk a vastagabb ereket. A libazsíron megpirítjuk a hagymát, finoman sózzuk, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kis vízzel felöntjük, majd visszapirítjuk. A darált húshoz adjuk a rizzsel együtt. Fűszerezzük, kis kolbászkákat formázunk belőle, és a szőlőlevelekbe csavarjuk, mintha töltött káposztát készítenénk. Magas peremű, kisméretű tepsibe tesszük, majd felöntjük vörösborral és alaplével. Fólia alatt 190 °C-on pároljuk 35-40 percig.

TÁLALÁS:
Előmelegített tányéron, krémesre kevert tejföllel tálaljuk.


liba , libamellfilé , jázmin rizs , szőlőlevél , libazsír , száraz vörösbor , vöröshagyma , fokhagyma , szárnyasalaplé , tejföl