Receptek

Lila hagymás padlizsán- chutney

Lila hagymás padlizsán- chutney

Segal Viktor receptje (8 adag)

HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek olívaolaj
  • 3 db kisebb padlizsán hosszában negyedelve, majd fél cm-es szeletekre vágva
  • 2 fej lila hagyma félbe-, majd vékony szeletekre vágva
  • 4 db közepes méretű paradicsom, apróra vágva
  • 1 tk őrölt garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 2 tk őrölt római kömény
  • 1 ek őrölt ajowan fűszer
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk rizsecet (vagy fehérborecet)
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 ek

ELKÉSZÍTÉSE:

Egy lábosban olajat melegítünk. Beletesszük a padlizsánkockákat és a lila hagymát. Addig kevergetjük, amíg a kétharmadára össze nem esik. Beletesszük a paradicsomot, a fűszereket, a citrom levét és héját, a cukrot, az ecetet és a sót. Felöntjük 2,5 dl vízzel, majd lefedve, kis lángon kb. 40 percig főzzük. Napokig eláll, de ha tovább szeretnénk eltartani, akkor dunsztoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább