Receptek

Lila hagymás padlizsán-chutney

Segal Viktor receptje

2020. július 21.
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 db kisebb padlizsán hosszában negyedelve, majd fél cm-es szeletekre vágva
  • 2 fej lila hagyma félbe-, majd vékony szeletekre vágva
  • 4 db közepes méretű paradicsom, apróra vágva
  • 1 tk őrölt garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 2 tk őrölt római kömény
  • 1 ek őrölt ajowan fűszer
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk rizsecet (vagy fehérborecet)
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 ek só


ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy lábosban olajat melegítünk. Beletesszük a padlizsánkockákat és a lila hagymát. Addig kevergetjük, amíg a kétharmadára össze nem esik. Beletesszük a paradicsomot, a fűszereket, a citrom levét és héját, a cukrot, az ecetet és a sót. Felöntjük 2,5 dl vízzel, majd lefedve, kis lángon kb. 40 percig főzzük.

Napokig eláll, de ha tovább szeretnénk eltartani, akkor dunsztoljuk.




lila hagyma , padlizsán , olívaolaj , paradicsom , garam masala , római kömény , őrölt ajowan fűszer , rizsecet , citrom leve , citrom héja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra