Receptek

Málnás túrókrémes

Málnás túrókrémes

Zányi Tímea receptje

(8-10 db egyadagos forma vagy 23 cm átmérőjű tortaforma)

OLASZ LAP

HOZZÁVALÓK:
  • 3 db tojás szétválasztva
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 15 g keményítő
  • 45 g kakaópor
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük és lazán a sárgájához adjuk. Hozzászitáljuk a kakaóport és a keményítőt.

Lappá kikenve vagy tortakarikában 170 °C-on 12-15 percig sütjük. A kihűlt tésztából kerek formákat szúrunk ki.

 

TÚRÓHAB

HOZZÁVALÓK:
  • 150 g túró
  • 50 g mascarpone
  • 200 g tejszínhab
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 2 db lime
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 db lapzselatin
ELKÉSZÍTÉSE:

A túrót átpasszírozzuk vagy botmixerrel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, a lime levét és héját, a vaníliarúd kikapart belsejét és a tejszínhab felét. Belekeverjük a hideg vízbe áztatott, leszűrt, majd melegített zselatint, végül a tejszínhab másik felét. Formába töltjük, hűtjük.

 

MÁLNAHAB

HOZZÁVALÓK:
  • 160 g és 100 g málna (a püréhez és egészben)
  • 200 g túró
  • 100 g tejszínhab
  • 50 g Koronás Porcukor
  • 2 db lapzselatin
  • 6-7 db mentalevél
ELKÉSZÍTÉSE:

A túrót csomómentesre keverjük, a málnát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a túróhoz. Belekeverjük a porcukrot, az aprított mentát, a tejszínhab felét. Hozzákeverjük az áztatott, leszűrt, olvasztott zselatint, végül a hab másik részét. A málnát beleforgatjuk a habba. Formába töltjük és lehűtjük.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:

Az olasz lapra tesszük a málnahabot, arra a túróhabot, a kis tornyot málnával, lime-héjjal és a következő elemekkel díszíthetjük.

 

MENTASZIRUP

HOZZÁVALÓK:
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 1/2 dl víz
  • 6 db mentalevél
ELKÉSZÍTÉSE:

Cukorból és vízből szirupot főzünk és belekeverjük a durvára vágott mentát. Kb. fél óráig áztatjuk, majd leszűrjük.

MÁLNACOULIS

HOZZÁVALÓK:
  • 100 g málnapüré
  • 20 g Koronás Porcukor
  • 1 db lapzselatin
ELKÉSZÍTÉSE:

Az áttört málnához keverjük a porcukrot és az áztatott, olvasztott lapzselatint. Torta készítésénél az összeállított torta tetejére vagy a tányérra kenhetjük.

 

MÁLNAGANACHE

HOZZÁVALÓK:
  • 80 g étcsokoládé
  • 80 g málnapüré
ELKÉSZÍTÉSE:

Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az áttört málnát. Szilikonformába vagy tortakarikába töltjük. Lehűtjük.

CSOKIMORZSA

HOZZÁVALÓK:
  • 60 g vaj
  • 60 g barna cukor
  • 30 g mandulaliszt
  • 30 g törökmogyoró
  • 10 g kakaópor
  • 2 g
ELKÉSZÍTÉSE:

Az alapanyagokat összekeverjük és 150 °C-on kb. 10 percig sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább