Készítette Bittera Dóra, Helmut Österreicher receptje
2020. december 8.- 500 ml tej
- 250 ml tejszín
- 250 g búzadara
- 120 g méz
- 2 db tojássárgája
- 1 db egész tojás
- 2 db citrom leve
- 2 db kezeletlen citrom lereszelt héja
- 220 g marcipánmassza
- 2 ek rum
- 30 g mandula, durvára vágva
- vaníliás cukor
A tejet összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Felforraljuk. Folyamatos keverés közben beleadagoljuk a darát, míg sűrű massza nem lesz belőle.
A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojássárgáját, a tojást, a mézet és a citromhéjat is. A marcipánmasszát villával összekeverjük a mandulával, közben belecsepegtetjük a rumot is.
Tenyerünkkel sodorva apró marcipángombócokat formázunk, rövid időre a mélyfagyasztóba tesszük őket, hogy épp megdermedjenek.
A daramasszából arányos mennyiségű adagokat veszünk, és egyenletesen a mélyhűtőből elővett marcipánra tapasztjuk, szabályos kis töltött gombócokat sodrunk. Vízgőz fölött készítjük, 10 perc alatt elkészül.
Meghempergethetjük mandulás pirított morzsában, jól illik hozzá az édes tejföl és a vörösbogyómártás.
tejszín , tej , búzadara , tojás , méz , citrom , rum , marcipánmassza , mandula , vaníliás cukor