A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Marcipános daragombóc

Készítette Bittera Dóra, Helmut Österreicher receptje

2020. december 8.
  • 500 ml tej
  • 250 ml tejszín
  • 250 g búzadara
  • 120 g méz
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db egész tojás
  • 2 db citrom leve
  • 2 db kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 220 g marcipánmassza
  • 2 ek rum
  • 30 g mandula, durvára vágva
  • vaníliás cukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tejet összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Felforraljuk. Folyamatos keverés közben beleadagoljuk a darát, míg sűrű massza nem lesz belőle.

A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojássárgáját, a tojást, a mézet és a citromhéjat is. A marcipánmasszát villával összekeverjük a mandulával, közben belecsepegtetjük a rumot is.

Tenyerünkkel sodorva apró marcipángombócokat formázunk, rövid időre a mélyfagyasztóba tesszük őket, hogy épp megdermedjenek.

A daramasszából arányos mennyiségű adagokat veszünk, és egyenletesen a mélyhűtőből elővett marcipánra tapasztjuk, szabályos kis töltött gombócokat sodrunk. Vízgőz fölött készítjük, 10 perc alatt elkészül.

Meghempergethetjük mandulás pirított morzsában, jól illik hozzá az édes tejföl és a vörösbogyómártás.


tejszín , tej , búzadara , tojás , méz , citrom , rum , marcipánmassza , mandula , vaníliás cukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra