Receptek

Marinált Szent Jakab-kagyló avokádóval

Marinált Szent Jakab-kagyló avokádóval

José Avillez receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 12 db kagyló
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek lime-lé
  • 4 ek olívaolaj
  • 10 db korianderlevél apróra vágva
  • 1 db apróra vágott chili
  • só, bors

GUACAMOLE

HOZZÁVALÓK:

  • 800 g érett avokádó
  • 15 g apróra vágott datolyaparadicsom
  • 10 g apróra vágott kaliforniai paprika
  • 5 g apróra vágott hagyma
  • 3 g citromlé
  • 2 g köménymag
  • 10 g finom szemcsés só
  • 5 ml Tabasco mártás

MORZSA

HOZZÁVALÓK:

  • 50 g rusztikus kenyér héj nélkül
  • olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Megpucoljuk az avokádót, kivesszük a magját, és egy villával összetörjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a paradicsomot, a hagymát és a paprikát. Sóval, köménymaggal és Tabasco mártással ízesítjük. Hűtőbe tesszük. A kenyeret robotgépben összemorzsoljuk, majd kevés forró olajban átpirítjuk. Félretesszük. A Szent Jakab-kagylókat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, lime- és citromlével, sóval, borssal, olívaolajjal ízesítjük. Hozzáadjuk a koriandert és a chilit, majd 10 percre mélyhűtőbe tesszük.

TÁLALÁS:
A tányér aljára avokádórémet teszünk, ráhelyezzük a Szent Jakab-kagylót. Kenyérmorzsával megszórjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.