Receptek

Meggyleves

Meggyleves

Galgóczi Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl meggylé
  • 1/2 dl portói
  • 1 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • kevés citromlé és balzsamecet
  • fahéj,szegfűszeg, fekete bors, só

ELKÉSZÍTÉSE:

A meggylét összeforraljuk a portóival és a fűszerekkel, a lángról levéve hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, citromlével és balzsamecettel ízesítjük, majd kihűtjük.

LEVESBETÉT:

  • kakukkfüves kekszmorzsa (akár valamilyen jobbféle zabkekszből, friss kakukkfűvel)
  • karamellizált kecskesajt (kis karamellen pirított sajtkorong)
  • sóban eltett meggy (a magozott meggyet befőttesüvegbe tesszük, szódával felöntjük, és öt napig lezárva, langyos helyen pihentetjük
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.