Receptek

Narancsos fánk

Narancsos fánk

Kocsis Regina receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 35 g élesztő
  • 50 g cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 0,2 dl rum
  • 1 csipetnyi
  • 2 db narancs leve és héja
  • 50 g olvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk. Minden egyéb hozzávalót a vaj kivételével a dagasztótálba teszünk, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet, és dagasztjuk.

Amikor a tészta nagyjából összeáll, hozzáöntjük a felolvasztott, langyosra hűtött vajat. Ezzel addig dagasztjuk, ameddig tökéletesen elválik az edény oldalától. A fánktészta tetejét meghintjük liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra húzzuk, majd egy 6 cm-es kiszúróval korongokat szaggatunk. Ezeket konyharuhával letakarva újabb fél órát kelesztjük. 160 °C-os olajban aranybarnára sütjük. A fánkokat úgy tesszük bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba, az ujjunkkal benyomjuk a közepüket.

Fedővel letakarva 1-2 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik felüket is sütjük, amíg aranybarna lesz. Az elkészült fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat.

Porcukorral meghintjük, és melegen fogyasztjuk. Lekvárt kínálhatunk hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.