Receptek

Nyári töltött káposzta

Nyári töltött káposzta

Szabó Tibor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej friss káposzta
  • 1/2 kg darált lapocka
  • 20 dkg rizs
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • szalonna
  • kapor, csombor
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

Legyaluljuk a káposztát, és elkészítjük úgy, mint a kovászos uborkát, sok kaporral, de ebbe csombort (borsikafüvet) is teszünk. Néhány nagyobb levelet meghagyunk a tölteléknek. Darált sertéshúst összekeverünk sóval, borssal, apróra felkockázott hagymával, rizzsel és egy tojással. Egy kevés szalonnát is darálunk a húshoz, lágyabb lesz a töltelék tőle, és nagyon finom.

Amikor a káposzta megérett a napon (3-4 nap), a felét beterítjük a lábos aljára, az egészben hagyott leveleket megtöltjük az elkészített darált hússal, és szépen lerakjuk a lábos aljára terített káposztára.

A töltelékek tetejére rátesszük a maradék kovászolt káposztát, felöntjük az üvegben maradt lével, amihez kevés vizet is teszünk, hogy ne legyen túl savanyú. Sózni nem szükséges, mert a kovászolt lében sok só van. Néhány egészben hagyott kaporszálat és csombort teszünk még hozzá, és feltesszük főni. Ha megpuhult a káposzta, tejföllel behabarjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.