A körtét megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, és egy kisebb edényben az izsópvirággal 10-15 percig pároljuk. Turmixoljuk, átpasszírozzuk, csipetnyi sóval ízesítjük.
Az onglet-t 20-22 dkg-os darabokra vágjuk, sózzuk, felhevített vasserpenyőben kérget pirítunk rá, majd 200 °C-os sütőben 3-4 percig sütjük. Tálalás előtt 4-5 percig pihentetjük.
A cukkinit és a gombát 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, felhevített olíván néhány másodpercig pirítjuk, tálalás előtt Maldon sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk.
(Onglet: nincs magyar neve, a hazai hentesek nem bontják külön, általában leveshúsba kerül. Régebbi neve Herz-capfni volt. A fogást jó minőségű marhasteakből is elkészíthetjük.)