A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Onglet izsópos körtével, pirított cukkinivirággal és vargányával

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 10.
  • 2 kg onglet (a marha egyik része)
  • 70 dkg körte
  • 10-12 db bébicukkini
  • 30 dkg friss vargánya
  • 1 dl olívaolaj
  • izsópvirág



ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A körtét megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, és egy kisebb edényben az izsópvirággal 10-15 percig pároljuk. Turmixoljuk, átpasszírozzuk, csipetnyi sóval ízesítjük.

Az onglet-t 20-22 dkg-os darabokra vágjuk, sózzuk, felhevített vasserpenyőben kérget pirítunk rá, majd 200 °C-os sütőben 3-4 percig sütjük. Tálalás előtt 4-5 percig pihentetjük.

A cukkinit és a gombát 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, felhevített olíván néhány másodpercig pirítjuk, tálalás előtt Maldon sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk.

(Onglet: nincs magyar neve, a hazai hentesek nem bontják külön, általában leveshúsba kerül. Régebbi neve Herz-capfni volt. A fogást jó minőségű marhasteakből is elkészíthetjük.)



vargánya , cukkini , marha , onglet , körte , bébicukkini , olívaolaj , izsópvirág