Receptek

Óriás garnélarák morzsában, csípős koktél mártogatóssal

Barka Áron receptje

2020. augusztus 6.
  • 12 db királyrák
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 5 szelet toastkenyér
  • 2 ek méz
  • 1 db chili paprika
  • 200 g majonéz
  • 100 g paradicsomsűrítmény
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • só, fehér bors
  • Tabasco és Worcester-szósz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A garnélát megpucoljuk, kivágjuk a nemkívánatos részét. Sózzuk, frissen őrölt fehér borssal fűszerezzük.

A toastkenyeret héj nélkül ledaráljuk (friss kenyeret használjunk, ne szárazat!).

A garnélákat picit mézes olívaolajban megforgatjuk, majd a morzsával panírozzuk. Bő zsiradékban megsütjük.

A koktélöntet elkészítésénél a majonézhez ketchupot, Tabascót, Worcester-szószt, kevés mézet és hajszálvékony karikára vágott chili paprikát adunk.


királyrák , olívaolaj , toastkenyér , méz , chili paprika , majonéz , paradicsomsűrítmény , Worcester-szósz , tabasco , napraforgóolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra