Receptek

Paradicsomos húsgolyók

Paradicsomos húsgolyók

Bereznay Tamás receptje

ALBÓNDIGAS DE CARNE EN TOMATE

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált borjúhús
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg hámozott darabolt paradicsom
  • olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A kétféle húst sóval és borssal összegyúrjuk, apró gombócokat formázunk belőle, serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben maradt zsiradékot átöntjük egy lábosba. Ebben megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, felöntjük a fehérborral és a felére visszafőzzük. Hozzáadjuk a kézzel szétnyomkodott paradicsomkonzervet és miután felforrt, beletesszük a húsgolyókat. Sózzuk, borsozzuk, és fedővel lefedve fél órát főzzük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.