A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Paradicsomos húsgolyók

Bereznay Tamás receptje

2018. május 30.
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált borjúhús
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg hámozott darabolt paradicsom
  • olívaolaj
  • só, bors

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A paradicsomos húsgolyó elkészítése (Albóndigas de carne en tomate):

A kétféle húst sóval és borssal összegyúrjuk, apró gombócokat formázunk belőle, serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben maradt zsiradékot átöntjük egy lábosba. Ebben megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, felöntjük a fehérborral és a felére visszafőzzük. Hozzáadjuk a kézzel szétnyomkodott paradicsomkonzervet és miután felforrt, beletesszük a húsgolyókat. Sózzuk, borsozzuk, és fedővel lefedve fél órát főzzük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.


darált sertéshús , fokhagyma , paradicsom , darált borjúhús , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra