Hozzávalók:
- 5 db pisztráng
- 30 dkg só
- 30 dkg cukor
- 1 db sütőtök
- 20 dkg homoktövis püré
- 2 ek sült hajdina
- 10 db tápióka chips
- 1 dl mangós-homoktövis coulis
Dekoráció: répalevél
Elkészítése:
A pisztrángot lefilézzük. Bőrét leszedjük, kiszálkázzuk. A sót és a cukrot összekeverjük, beborítjuk vele a pisztrángot. 30 percig állni hagyjuk. Kivesszük a pácból, forró vízzel átöblítjük. A sütőtököt vékony szeletekre vágjuk.
Tálalás:
A pisztrángot a tányérra helyezzük. Beborítjuk a sütőtökszeletekkel. A mangós-homoktövises coulis-val körbedíszítjük, ráhelyezzük a tápiókachipset és a répalevelekkel meghintjük.