Receptek

Pisztráng, sütőtök, homoktövis

Pisztráng, sütőtök, homoktövis

Karácsonyi számunkban tévesen jelent meg Pesti István receptje. Íme a helyes változat. 10 fő részére

Hozzávalók:

  • 5 db pisztráng
  • 30 dkg só                               
  • 30 dkg cukor
  • 1 db sütőtök           
  • 20 dkg homoktövis püré          
  • 2 ek sült hajdina                             
  • 10 db tápióka chips                         
  • 1 dl mangós-homoktövis coulis   

Dekoráció: répalevél


Elkészítése:
A pisztrángot lefilézzük. Bőrét leszedjük, kiszálkázzuk. A sót és a cukrot összekeverjük, beborítjuk vele a pisztrángot. 30 percig állni hagyjuk. Kivesszük a pácból, forró vízzel átöblítjük. A sütőtököt vékony szeletekre vágjuk.

Tálalás:
A pisztrángot a tányérra helyezzük. Beborítjuk a sütőtökszeletekkel. A mangós-homoktövises coulis-val körbedíszítjük, ráhelyezzük a tápiókachipset és a répalevelekkel meghintjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább