Receptek

Paradicsomterrine, málna, zöldfűszer-saláta

Barna Ádám receptje

2020. július 15.

PARADICSOMTERRINE
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g hámozott fürtös paradicsom
  • 150 ml paradicsomvíz
  • 10 g pektin
  • 2 g ánizs
  • 1 db csillagánizs

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 1 csokor zöld fűszer (turbolya, tárkony, porcsin, édeskömény)
  • 50 g málna
  • 30 g málnapüré
  • 50 g kovászolt édeskömény


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A paradicsomvizet fölmelegítjük, hozzáadjuk az ánizst és csillagánizst, majd folpackkal lefedve 1 órát áztatjuk, leszűrjük és felfőzzük a pektinnel. A paradicsomot daraboljuk majd kb. 1/4-ére aszaljuk, hozzáadjuk a paradicsomvizet, összeforraljuk, majd formába töltve kidermesztjük.

TÁLALÁS:
A paradicsomterrine-t daraboljuk, a zöldfűszer-salatákkal, málnával, málnapürével és az édesköménnyel tálaljuk.


paradicsom , paradicsomvíz , pektin , ánizs , csillagánizs , turbolya , édeskömény , porcsin , málna , tárkony , málnapüré , kovászolt édeskömény

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra