Receptek

Szegfűgombás mangalicamáj-royal petrezselyemhabbal

Szegfűgombás mangalicamáj-royal petrezselyemhabbal

Ruprecht László receptje 4 fő részére

SZEGFŰGOMBÁS MANGALICAMÁJ-ROYAL

HOZZÁVALÓK:
  • 25 dkg mangalicamáj
  • 20 dkg szegfűgomba
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db tojás
  • 3,5 dl tejszín
  • szarvasgombaolaj
  • só, fehér bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A májat a tejszínnel, a sóval, a fehér borssal, a szarvasgombaolajjal, az egész tojásokkal és az apróra vágott fokhagymával összeturmixoljuk, majd formákba öntjük. 90 °C-on, 80%-os páratartalommal 25 percig gőzöljük, majd kihűtjük. Az újhagymát apró kockákra vágjuk, vajon megpirítjuk és rátesszük a szegfűgombát. Sóval, fehér borssal ízesítjük.

PETREZSELYEMHAB

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg gyökér
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 db tojásfehérje
  • 1/3 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csipet xantán
  • cukor, só
ELKÉSZÍTÉSE:

A petrezselyemgyökeret sós, cukros vízben megfőzzük, majd leturmixoljuk, szűrőn átpasszírozzuk. A petrezselyemzöldet leforrázzuk, gyorsan lehűtjük, majd kevés folyadékkal szintén összeturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk. A kettőt összekeverjük, tejföllel, tejszínnel, tojásfehérjével, csipetnyi xantánnal összeturmixoljuk és szifonba tesszük. A képen látható módon tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.