Nábelek Zsófia receptje
2019. január 2.- 50 dkg burgonya
- 2 ek tejföl
- 20-25 dkg liszt
- 25 g élesztő
- 1/2 tk só
- 1/2 tk cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az összes alapanyaggal összegyúrjuk,
de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, különben a tészta ragacsos lesz.
Fél órán át kelni hagyjuk. Lisztezett felületre terítjük a tésztát, és fél centi vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és forró, bő olajban oldalanként 3-4 percig sütjük, vagy amíg felpuffad és aranybarna lesz. Frissen a legjobb, amikor még üreges, lehet sósan és édesen is tálalni.
Hideg baracklekvárral a legjobb, de a fekete ribizli is jól áll neki.
