Receptek

Krumplifánk, vagyis panka

Krumplifánk, vagyis panka

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 ek tejföl
  • 20-25 dkg liszt
  • 25 g élesztő
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk cukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az összes alapanyaggal összegyúrjuk, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, különben a tészta ragacsos lesz. Fél órán át kelni hagyjuk. Lisztezett felületre terítjük a tésztát, és fél centi vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és forró, bő olajban oldalanként 3-4 percig sütjük, vagy amíg felpuffad és aranybarna lesz. Frissen a legjobb,   amikor még üreges, lehet sósan és édesen is tálalni. Hideg baracklekvárral a legjobb, de a fekete ribizli is jól áll neki.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.