A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Krumplifánk, vagyis panka

Nábelek Zsófia receptje

2019. január 2.
  • 50 dkg burgonya
  • 2 ek tejföl
  • 20-25 dkg liszt
  • 25 g élesztő
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az összes alapanyaggal összegyúrjuk,

de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, különben a tészta ragacsos lesz.

Fél órán át kelni hagyjuk. Lisztezett felületre terítjük a tésztát, és fél centi vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és forró, bő olajban oldalanként 3-4 percig sütjük, vagy amíg felpuffad és aranybarna lesz. Frissen a legjobb, amikor még üreges, lehet sósan és édesen is tálalni.

Hideg baracklekvárral a legjobb, de a fekete ribizli is jól áll neki.




élesztő , liszt , tejföl , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra