Bereznay Tamás receptje
2020. április 28.- 1 db bőrös malaccomb
- 1 db narancs
- 2 szál rozmaring
- 60 dkg apróbb szemű burgonya
- sertészsír
- só
KOMPÓT
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 dl friss narancslé
- 1,5 dl víz
- 1/2 dl almaecet
- 10 dkg nádcukor
- 2 szál rozmaring
- 4 db mandarin
- 4 db narancs
- 2 db • grépfrút
A malaccombot sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 140 °C-os sütőben 2-2,5 óra alatt puhára sütjük.
A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük. A rozmaringleveleket finomra vágjuk, összekeverjük reszelt narancshéjjal és kevés sóval.
A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, kiszedjük a vízből, hogy ne puhuljon tovább, majd forró zsíron megpirítjuk.
grépfrút , almaecet , burgonya , rozmaring , narancs , malaccomb