Receptek

Ropogós malaccomb, parázsburgonyával, rozmaringos citrussalátával

Bereznay Tamás receptje

2020. április 28.
  • 1 db bőrös malaccomb
  • 1 db narancs
  • 2 szál rozmaring
  • 60 dkg apróbb szemű burgonya
  • sertészsír

KOMPÓT
HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 dl friss narancslé
  • 1,5 dl víz
  • 1/2 dl almaecet
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 szál rozmaring
  • 4 db mandarin
  • 4 db narancs
  • 2 db • grépfrút
ADAG: 4 főre
A narancslevet vízzel, cukorral, ecettel és a rozmaringlevelekkel sziruposra főzzük. A gyümölcsöket a fehér részük nélkül cikkekre vágjuk, ráöntjük a szirupot és hagyjuk kihűlni.

A malaccombot sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 140 °C-os sütőben 2-2,5 óra alatt puhára sütjük.

A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük. A rozmaringleveleket finomra vágjuk, összekeverjük reszelt narancshéjjal és kevés sóval.

A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, kiszedjük a vízből, hogy ne puhuljon tovább, majd forró zsíron megpirítjuk.

A szeletelt malacot megszórjuk a narancsos rozmaringgal, majd kompóttal és burgonyával tálaljuk.



grépfrút , almaecet , burgonya , rozmaring , narancs , malaccomb

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra