Receptek

Malackaraj mustáros hagymával, pirított burgonyával

Bicsár Attila receptje:

Malackaraj mustáros hagymával, pirított burgonyával

MALACKARAJ

HOZZÁVALÓK:
  • 600 g csontozott malackaraj
  • 1 l víz
  • 60 g só
  • 1 kk köménymag
ELKÉSZÍTÉSE:

A köményt száraz serpenyőben kipattogtatjuk, hozzáadjuk a sós vízhez. Ebbe tesszük a húst, hűtőben pihentetjük hat órán át. Ekkor alaposan lemossuk a páclevet, a húst szárazra töröljük, kevés zsiradékban körbepirítjuk, 180 °C-os sütőben 8 perc alatt készre sütjük. Meleg helyen pihentetjük, tálalás előtt szeleteljük.

SÜLT PAPRIKA

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db kápia paprika
ELKÉSZÍTÉSE:

A paprikákat serpenyőben vagy forró sütőben megsütjük, jól záródó dobozba tesszük, állni hagyjuk. A héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk, félbevágjuk.

MUSTÁROS HAGYMA

HOZZÁVALÓK:
  • 2 db nagyobb fejű salátahagyma, karikára vágva
  • 1 ek magos mustár
  • 1 ek fehérborecet
  • 100 ml zöldségalaplé
  • só, olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát olajon megpirítjuk, ráöntjük az ecetet, elpárologtatjuk és hozzáadjuk a mustárt, az alaplét és a sót is. Lassú tűzön készítjük, míg főzelék sűrűségű nem lesz.

PIRÍTOTT BURGONYA

HOZZÁVALÓK:
  • 12 szem apró burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 250-300 ml kacsazsír
  • 1 ek snidling, finomra vágva
ELKÉSZÍTÉSE:

A megmosott burgonyát héjában sütjük 140 °C-os sütőben 20 percig. Kacsazsírt melegítünk, fokhagymát, kakukkfüvet adunk hozzá. Levesszük a tűzről, beletesszük a félbe- vagy szeletbe vágott, enyhén sózott burgonyát, hogy a zsír épp ellepje. Közvetlenül tálalás előtt a krumplit kiszedjük, lecsöpögtetjük, és serpenyőben rápirítunk. Snidlinget adunk rá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább