Receptek

Malackaraj mustáros hagymával, pirított burgonyával

Bicsár Attila receptje

2020. augusztus 6.

MALACKARAJ
HOZZÁVALÓK:

  • 600 g csontozott malackaraj
  • 1 l víz
  • 60 g só
  • 1 kk köménymag

SÜLT PAPRIKA
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kápia paprika

MUSTÁROS HAGYMA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db nagyobb fejű salátahagyma, karikára vágva
  • 1 ek magos mustár
  • 1 ek fehérborecet
  • 100 ml zöldségalaplé
  • só, olívaolaj

PIRÍTOTT BURGONYA
HOZZÁVALÓK:

  • 12 szem apró burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 250-300 ml kacsazsír
  • 1 ek snidling, finomra vágva

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
MALACKARAJ ELKÉSZÍTÉSE:
A köményt száraz serpenyőben kipattogtatjuk, hozzáadjuk a sós vízhez. Ebbe tesszük a húst, hűtőben pihentetjük hat órán át. Ekkor alaposan lemossuk a páclevet, a húst szárazra töröljük, kevés zsiradékban körbepirítjuk,

180 °C-os sütőben 8 perc alatt készre sütjük. Meleg helyen pihentetjük, tálalás előtt szeleteljük.

SÜLT PAPRIKA ELKÉSZÍTÉSE:
A paprikákat serpenyőben vagy forró sütőben megsütjük, jól záródó dobozba tesszük, állni hagyjuk. A héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk, félbevágjuk.

MUSTÁROS HAGYMA ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát olajon megpirítjuk, ráöntjük az ecetet, elpárologtatjuk és hozzáadjuk a mustárt, az alaplét és a sót is. Lassú tűzön készítjük, míg főzelék sűrűségű nem lesz.

PIRÍTOTT BURGONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A megmosott burgonyát héjában sütjük 140 °C-os sütőben 20 percig. Kacsazsírt melegítünk, fokhagymát, kakukkfüvet adunk hozzá. Levesszük a tűzről, beletesszük a félbe- vagy szeletbe vágott, enyhén sózott burgonyát, hogy a zsír épp ellepje.

Közvetlenül tálalás előtt a krumplit kiszedjük, lecsöpögtetjük, és serpenyőben rápirítunk. Snidlinget adunk rá.


malackaraj , köménymag , kápia paprika , salátahagyma , magos mustár , fehérborecet , zöldségalaplé , olívaolaj , burgonya , kacsazsír , fokhagyma , kakukkfű , snidling