Receptek

Kacsacomb krumplis tésztával és kovászos uborkával

Kacsacomb krumplis tésztával és kovászos uborkával

Lutz Lajos receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kacsacomb (hízott)
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • 3 dkg fűszerpaprika
  • 10 dkg kacsazsír
  • 10 dkg füstölt csemegeszalonna
  • 30 dkg házi csuszatészta
  • 20 dkg burgonya
  • 1 db tv-paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 nagy fej paradicsom

ELKÉSZÍTÉSE:

A kacsacombokat hideg vízben áztatjuk egy órán át, majd megtisztítjuk a tokoktól. Szárazra töröljük, sóval, borssal, majoránnával és fokhagymával ízesítjük. Egy sütőtepsit vastagon kikenünk kacsazsírral, bőrükkel felfelé belehelyezzük a combokat, és 140 °C-on, letakarva megsütjük, kb. 2 óra alatt. Ha megpuhult, a takarófóliát levéve pirosra sütjük 180 °C-on.

Elkészítjük a krumplis tésztát: forró kacsazsírba finomra vágott vöröshagymát teszünk, aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott tv-paprikát, valamint egy kis zöldpaprikát. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a kockákra vágott, pucolt paradicsomot.

Ízesítjük sóval, borssal. Készre főzzük ezt a pörköltalapot, majd kézi botmixerrel turmixoljuk, megszórjuk piros fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott nyers burgonyát, majd a burgonya puhulásáig főzzük. Kifőzünk csuszatésztát, majd a lecsepegtetett főtt tésztát a forró, kisült szalonnazsírban megpirítjuk. Összekeverjük a tésztát a paprikás burgonyával. Kovászos uborkával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.