Receptek

Se kovász, se élesztő? A krumplilángos menni fog!

A debreceni Grillakadémia receptje

2020. április 2.
  • 1 kg főtt burgonya
  • 30-40 dkg BL 80 kenyérliszt
  • 1 tk só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
 Ha lehet, csak a legszükségesebb alkalommal megyünk boltba, és van, hogy akkor is hiába: élesztőt alig lehet kapni mostanság. Annak, aki nem vágna bele odahaza a kovászolásba, van egy jó tippje a debrecenieknek: a krumplilángos nem csak körítésnek, hanem fokhagymás tejföllel meglöttyintve önálló fogásnak is remek.
 
A debreceni Grillakadémia küldött nekünk egy újabb izgalmas receptet: egyszerű, ízletes és laktató, még azoknak is menni fog, akik eddig nem a konyhában töltötték a szabadidejüket.



Krumplilángos
Hozzávalók:
- 1 kg főtt burgonya
- 30-40 dkg BL 80 kenyérliszt
- 1 tk só



Elkészítése: A sós vízben megfőtt burgonyát krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a 30-40 dkg BL 80-as lisztet (használható BL 55 is). Hozzáadjuk az 1 tk sót. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és bedagasztjuk. Pihentetjük 30 percig. Hat egyenlő részre osztjuk, majd egyesével 2-3 mm-re kinyújtjuk. Száraz serpenyőben vagy grillrácson oldalanként 1-1 percig sütjük!


kovász , élesztő , krumplilángos , krumpli

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra