Receptek

Sertésszűz paprikamártással és erdei gombákkal

Sertésszűz paprikamártással és erdei gombákkal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg sertésszűz
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek sertészsír
  • 15 dkg barna csiperke
  • 15 dkg kucsmagomba
  • 15 dkg tövisaljagomba
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A sertészsíron a szalonnával pörköltalapot készítünk, majd átturmixoljuk. Az elkészült pörköltalapban a gombákat puhára pároljuk. A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben egyenletesen körbekérgezzük. Ezután 180 °C-os sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.