Auguszt Olga receptje
2020. július 29.PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 35 dkg rebarbara
- 5 db tojás
- 2 dkg sütőpor
EPERCOULIS
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg eper
- 25 dkg cukor
A rebarbarát meghámozzuk, mint a spárgát. 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Nem kell előfőzni vagy párolni, tökéletesen megpuhul a piskótában.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Epres--rebarbaras-piskota_3-770x_.jpg?token=9fea151f4a809a961ee404798b19e360)
Vajazott, lisztezett formába öntjük. A rebarbarát egyenletesen elosztva beleszórjuk. A tészta vastagságától függően,
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Epres--rebarbaras-piskota_2-770x_.jpg?token=e498ed2c6fa31cf2d1f93bdc7fd48579)
EPERCOULIS ELKÉSZÍTÉSE:
A coulis olyan átpasszírozott mártás, melybe az eredeti alapanyagból darabkákat is belerakunk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, kissé feldaraboljuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Epres--rebarbaras-piskota_4-770x_.jpg?token=90fd9d30e370ba9c62a186e7944886ea)