Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje
2020. augusztus 6.- 2 közepes fej hagyma, finomra vágva
- vaj a hagyma pároláshoz
- 250 g főtt füstölt tarja (vagy sonka)
SŰRŰ BESAMELHEZ:
- 1 l tej
- 100 g liszt
- 100 g vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
Magas falú edényben, kis lángon a hagymát vajon egyenletes zsemleszínűre pároljuk (kb. 10 perc).
A masszából hengert vagy gömböt formázunk, panírozzuk, 180-190 ºC-os forró olajban aranybarnára sütjük (körülbelül egy perc alatt). Papíron alaposan leitatjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/05/Sonkas-krokett_1-770x_.jpg?token=c966cd1b17fc9794a93fda95709b4b8e)
hagyma , vaj , tej , liszt , füstölt tarja