Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje
2020. augusztus 6.- 2 közepes fej hagyma, finomra vágva
- vaj a hagyma pároláshoz
- 250 g főtt füstölt tarja (vagy sonka)
SŰRŰ BESAMELHEZ:
- 1 l tej
- 100 g liszt
- 100 g vaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Jól előkészíthető étel, tálalható aiolival (fokhagymás majonéz), majonézzel, tartárral, rémoulade-dal, házi ketchuppal. Sonka helyett készíthetjük főtt vagy sült csirkehússal, füstölt nyelvvel, rákhússal is.
ELKÉSZÍTÉSE:
Magas falú edényben, kis lángon a hagymát vajon egyenletes zsemleszínűre pároljuk (kb. 10 perc).
ELKÉSZÍTÉSE:
Magas falú edényben, kis lángon a hagymát vajon egyenletes zsemleszínűre pároljuk (kb. 10 perc).
Hogy ne égjen le, időről időre egy-egy kanál vizet vagy húslevest adunk hozzá.
Hozzáadjuk a finomra vágott füstölt tarját, s belekeverjük a (szerecsendióval, sóval, cukorral ízesített) besamelbe. Keverhetünk még bele 2 evőkanál finomra vágott petrezselymet is.
A masszából hengert vagy gömböt formázunk, panírozzuk, 180-190 ºC-os forró olajban aranybarnára sütjük (körülbelül egy perc alatt). Papíron alaposan leitatjuk.
Inkább sör-, mint borkorcsolya.

hagyma , vaj , tej , liszt , füstölt tarja