Receptek

Sonkás krokett

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2020. augusztus 6.
  • 2 közepes fej hagyma, finomra vágva
  • vaj a hagyma pároláshoz
  • 250 g főtt füstölt tarja (vagy sonka)

SŰRŰ BESAMELHEZ:

  • 1 l tej
  • 100 g liszt
  • 100 g vaj

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Jól előkészíthető étel, tálalható aiolival (fokhagymás majonéz), majonézzel, tartárral, rémoulade-dal, házi ketchuppal. Sonka helyett készíthetjük főtt vagy sült csirkehússal, füstölt nyelvvel, rákhússal is.

ELKÉSZÍTÉSE:
Magas falú edényben, kis lángon a hagymát vajon egyenletes zsemleszínűre pároljuk (kb. 10 perc).

Hogy ne égjen le, időről időre egy-egy kanál vizet vagy húslevest adunk hozzá.

Hozzáadjuk a finomra vágott füstölt tarját, s belekeverjük a (szerecsendióval, sóval, cukorral ízesített) besamelbe. Keverhetünk még bele 2 evőkanál finomra vágott petrezselymet is.

A masszából hengert vagy gömböt formázunk, panírozzuk, 180-190 ºC-os forró olajban aranybarnára sütjük (körülbelül egy perc alatt). Papíron alaposan leitatjuk.

Inkább sör-, mint borkorcsolya.


hagyma , vaj , tej , liszt , füstölt tarja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra