Regdon Zsolt receptje
2020. április 27.- 50 dkg spárga
- 5 dl zöldségalaplé
- 4 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg fenyőmag
- 1 ek só
- 1 ek ecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A spárgát lobogó vízben 4-6 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, utána turmixgépben pürésítjük hideg alaplevet adagolva hozzá. Passzírozzuk, sóval, fokhagymával és borssal ízesítjük.
Buggyantott tojás: sós-ecetes vízbe ütjük a tojásokat, kb. 3 percig főzzük. A levest tányérba öntjük, majd óvatosan belehelyezzük a tojást, és pici sót szórunk rá. A végén forró serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, és a leves tetejére szórjuk.

