A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sült cékla zöld citrommal, grapefruittal és garnélarákkal

Segal Viktor receptje

2020. október 9.
  • 12 garnélarákfarok megtisztítva
  • 1 ek semleges olaj
  • só, bors

A SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 8 db bébicékla (vagy 3 közepes méretű cékla, akár sárga is)
  • 1 db zöld citrom cikkekre vágva
  • 1 db grapefruit vagy vérnarancs cikkekre vágva (a vérnarancs és a zöld citrom levét tartsuk meg az öntethez)
  • 8-10 szál metélőhagyma ollóval 4-5 cm hosszúságúra vágva
  • 3 ek bergamottos olívaolaj vagy citrom és narancs reszelt héjával ízesített olívaolaj
  • 1 ek durva szemű tengeri só
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A grapefruit és a lime félretett levét keverjük el a bergamottos olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.


A céklákat meghintjük durva szemű tengeri sóval, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd egyesével alufóliába csomagoljuk és betesszük a sütőbe.

Kb. 60 percig sütjük, amíg megpuhulnak.


Melegen meghámozzuk és cikkekre vágjuk.

A garnélarákokat sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben magas hőfokon oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük, amíg színük rózsaszínűre vált.

TÁLALÁSA:
Egy nagyobb keverőtálban az összes alapanyagot összeforgatjuk, fűszerezzük és azonnal tálaljuk.


citrom , garnélarákfarok , olaj , zöld citrom , bébi cékla , grapefruit , vérnarancs , metélőhagyma