Receptek

Sütőtökconsommé szarvasgombával

Sütőtökconsommé szarvasgombával

Pillók Attila és Szűcs Róbert receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 db sütőtök
  • 3 dl sütőtök kicentrifugázott leve
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 6-8 levél zsálya
  • pár csepp szarvasgombaolaj
  • szarvasgomba szeletelve

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségalapléből, a sütőtökléből, a zsályából és a sütőtökből erőlevest főzünk, ruhapelenkán leszűrjük. A levesbe főtt tökből pürét készítünk, ízesítjük sóval, frissen darált borssal, kevés agar-agarral besűrítjük, majd apró kockára vágott nyers sütőtökkel összekeverve csészébe töltjük, kidermesztjük. Tálalás előtt visszamelegítjük, kevés szarvasgombaolajat cseppentünk a tetejére, friss szarvasgombát szeletelünk rá, és a forró levessel felöntjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.