Receptek

Sütőtökconsommé szarvasgombával

Pillók Attila és Szűcs Róbert receptje

2020. július 30.
  • 1/2 db sütőtök
  • 3 dl sütőtök kicentrifugázott leve
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 6-8 levél zsálya
  • pár csepp szarvasgombaolaj
  • szarvasgomba szeletelve

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A zöldségalapléből, a sütőtökléből, a zsályából és a sütőtökből erőlevest főzünk, ruhapelenkán leszűrjük.

A levesbe főtt tökből pürét készítünk, ízesítjük sóval, frissen darált borssal, kevés agar-agarral besűrítjük, majd apró kockára vágott nyers sütőtökkel összekeverve csészébe töltjük, kidermesztjük.

Tálalás előtt visszamelegítjük, kevés szarvasgombaolajat cseppentünk a tetejére, friss szarvasgombát szeletelünk rá, és a forró levessel felöntjük.


sütőtök , szarvasgomba , zöldségalaplé , zsálya , szarvasgombaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra