Receptek

Sütőtökconsommé szarvasgombával

Sütőtökconsommé szarvasgombával

Pillók Attila és Szűcs Róbert receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 db sütőtök
  • 3 dl sütőtök kicentrifugázott leve
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 6-8 levél zsálya
  • pár csepp szarvasgombaolaj
  • szarvasgomba szeletelve

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségalapléből, a sütőtökléből, a zsályából és a sütőtökből erőlevest főzünk, ruhapelenkán leszűrjük. A levesbe főtt tökből pürét készítünk, ízesítjük sóval, frissen darált borssal, kevés agar-agarral besűrítjük, majd apró kockára vágott nyers sütőtökkel összekeverve csészébe töltjük, kidermesztjük. Tálalás előtt visszamelegítjük, kevés szarvasgombaolajat cseppentünk a tetejére, friss szarvasgombát szeletelünk rá, és a forró levessel felöntjük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább