HOZZÁVALÓK:
- 1/2 db sütőtök
- 3 dl sütőtök kicentrifugázott leve
- 5 dl zöldségalaplé
- 6-8 levél zsálya
- pár csepp szarvasgombaolaj
- szarvasgomba szeletelve
ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségalapléből, a sütőtökléből, a zsályából és a sütőtökből erőlevest főzünk, ruhapelenkán leszűrjük. A levesbe főtt tökből pürét készítünk, ízesítjük sóval, frissen darált borssal, kevés agar-agarral besűrítjük, majd apró kockára vágott nyers sütőtökkel összekeverve csészébe töltjük, kidermesztjük. Tálalás előtt visszamelegítjük, kevés szarvasgombaolajat cseppentünk a tetejére, friss szarvasgombát szeletelünk rá, és a forró levessel felöntjük.