Jahni László receptje
2020. október 16.- 60 dkg szarvasgerinc
- 28 dkg áttört főtt burgonya
- 120 g liszt
- 20 g dió
- 60 g vaj
- 1 db tojás
- 4 marék zsenge csalánhajtás
- 2-3 ágacska kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek étolaj
- só, bors
A csalánt leforrázzuk (ha zsenge, nem csíp), és olívaolajjal, dióval krémesre turmixoljuk.
Az áttört főtt burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojással, pici sóval. Kinyújtjuk, és apró nudlikat formázunk belőle, amiket forró, sós vízben kifőzünk.
A kifőtt nudlikat összekeverjük a csalánkrémmel, és egy megfelelő edényben a tűzhelyen hideg vajjal átmelegítjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/10/14/Szarvasgerinc_1-770x_.jpg?token=a6bd7baf5f320aaf6e6375cc1136053b)
szarvasgerinc , burgonya , liszt , vaj , tojás , dió , kakukkfű , csalán , olívaolaj