Receptek

Szarvasgerinc zsenge csalános nudlival

Jahni László receptje:

Szarvasgerinc zsenge csalános nudlival

4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg szarvasgerinc
  • 28 dkg áttört főtt burgonya
  • 120 g liszt
  • 20 g dió
  • 60 g vaj
  • 1 db tojás
  • 4 marék zsenge csalánhajtás (ha zsenge, nem csíp)
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek étolaj
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A gerincet formázzuk (kötözzük), bedörzsöljük sóval, borssal és kakukkfűvel. Forró serpenyőben étolajjal, kevéske vajjal körbesütjük, majd langyos helyen pihentetjük a tálalásig. A csalánt leforrázzuk, és olívaolajjal, dióval krémesre turmixoljuk. Az áttört főtt burgonyát összedolgozzuk a lisztel, a tojással, pici sóval. Kinyújtjuk, és apró nudlikat formázunk belőle, amit forró sós vízben kifőzünk. Közben a gerincet forró (200 °C) sütőbe tesszük, pici vajjal locsolgatva félangolosra sütjük (4-5 perc). Ha kész, tálalásig langyos helyen pihentetjük. A kifőtt nudlikat összekeverjük a csalánkrémmel, és egy megfelelő edényben a tűzhelyen hideg vajjal átmelegítjük. A gerincet felvágjuk, tányérra rendezzük a nudlikkal, mellé locsoljuk a serpenyőben megmaradt szaftot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.