A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvasgerinc zsenge csalános nudlival

Jahni László receptje

2020. október 16.
  • 60 dkg szarvasgerinc
  • 28 dkg áttört főtt burgonya
  • 120 g liszt
  • 20 g dió
  • 60 g vaj
  • 1 db tojás
  • 4 marék zsenge csalánhajtás
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek étolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A gerincet formázzuk (kötözzük), bedörzsöljük sóval, borssal és kakukkfűvel. Forró serpenyőben étolajon és kevés vajon körbesütjük, majd langyos helyen pihentetjük.
A csalánt leforrázzuk (ha zsenge, nem csíp), és olívaolajjal, dióval krémesre turmixoljuk.
Az áttört főtt burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojással, pici sóval. Kinyújtjuk, és apró nudlikat formázunk belőle, amiket forró, sós vízben kifőzünk.

Közben a gerincet forró (200 °C) sütőbe tesszük, kevés vajjal locsolgatva félangolosra sütjük (4-5 perc). Ha kész, tálalásig langyos helyen pihentetjük.

A kifőtt nudlikat összekeverjük a csalánkrémmel, és egy megfelelő edényben a tűzhelyen hideg vajjal átmelegítjük.

A gerincet felvágjuk, tányérra rendezzük a nudlikkal, mellé locsoljuk a serpenyőben megmaradt szaftot. 


szarvasgerinc , burgonya , liszt , vaj , tojás , dió , kakukkfű , csalán , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra