Receptek

Almás borhableves szőlővel-dióval

Almás borhableves szőlővel-dióval

HOZZÁVALÓK:
  • 1 dl frissen préselt almalé
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín (szobahőmérsékletű)
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg szőlő
  • kis maréknyi dióbél
  • csipetnyi barna cukor
  • csurranásnyi érlelt almapálinka (Agárdi Pálinkaház)
ELKÉSZÍTÉSE:

A diót 150 °C-os sütőbe tesszük 20 percre. Hagyjuk kihűlni, ledörzsöljük a héját, durvára vágjuk.

A bort beletesszük a gyümölcscentrifuga tartóedényébe, erre préseljük az alma levét. A levet kis lángon felére sűrítjük. Hagyjuk hűlni, hozzáadjuk a tejszínt.

Lábosban vizet forralunk, majd a gyöngyözve forró víz fölé habüstöt helyezünk (ne érintkezzen közvetlenül a vízzel), ebben habosra verjük az almaleves bort a cukorral, a tojássárgájával és a pálinkával. Folyamatosan verjük habverővel, ügyelve rá, hogy ne forrósodjon túl.

Mikor már krémes-habos, rögtön tálaljuk - talpas pohárban vagy mély kompótos/desszertes tányérban. Félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és pirított diódarabokat adunk rá, meghintjük nagyon kevés frissen porított fahéjjal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.