Receptek

Szilvaleves

Szilvaleves

Egyszerűen szilvás ételnek nevezik Szatmárban az aszaltszilva-levest. A szilvát magunk aszaljuk, a besztercei a legjobb hozzá. Kimagvaljuk, és a mag helyére aszalás előtt egy gerezd pirított milotai diót rakunk. Nagy gonddal, lassan aszaljuk, mert ha megég, füstös íze lesz a levesünknek. Az eredeti leves ennél egyszerűbb, csak tejes habarásból és szilvából áll.

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg szatmári szilvalekvár
  • 1/2 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 kk szilvapálinka
  • 1 dl házi meggyszörp
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • szegfűszeg
ELKÉSZÍTÉSE:

A szilvát alaposan megmossuk, és a cukorral, sóval, fűszerekkel együtt 1,5 l vízben felrakjuk főzni. Mikor már majdnem megfőtt, a szilvalekvárt elkavarjuk egy kevés meleg vízzel és beleöntjük a levesbe. Közben a tejjel, liszttel, tojással habarást készítünk, és óvatosan a leveshez öntjük. A végén beleöntjük a házi meggyszörpöt, selymesítjük 1 dl tejszínnel és bolondítjuk a szilvapálinkával.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.