Receptek

Szombatos libaaprólék-leves

Szombatos libaaprólék-leves

Mautner Zsófia receptje (4-6 adag)

Hozzávalók:

  • 2 db libaszárnytő
  • 1 db libanyak
  • 1 db szerecsendió-virág
  • 5 szem egész bors
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zeller
  • 3 dkg libazsír
  • 25 dkg gomba
  • 3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg pecsenye libamáj

Elkészítése:
A libaszárnytőt és a libanyakat hideg vízben feltesszük főzni, amikor forr, a tetejét lehabozzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendió-virágot, borsot, hagymát. Kb. egy óra múlva beletesszük a meghámozott, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, és még egy óráig főzzük, amíg minden megpuhul. Egy külön serpenyőben felhevítjük a libazsírt, majd megdinszteljük rajta a felszeletelt gombát, amihez finomra aprított petrezselymet is adtunk. A gombát meghintjük liszttel, majd felöntjük néhány merőkanálnyi forró levessel, elkeverjük, néhány percig főzzük, majd ezt hozzáadjuk az aprólékleveshez. A pecsenye libamájat külön kisütjük, és szeletekre vágva adjuk a leveshez. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.