Készítette: Vass Ildikó, a MezzoKuzin séfje - F. Nagy Angéla receptje
2020. augusztus 2.- 4 db nagy kacsacomb (vagy 2 kisebb kacsamell)
- 1 db narancs
- 30 dkg szárított gyümölcs (aszalt szilva, szárított sárgabarack)
- 1 dl száraz vörösbor
- só, őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kacsa bőrét a húsig kockákban bevágjuk, megmossuk, leitatjuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Bőrrel lefelé serpenyőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg a zsírja kissé ki nem olvadt, majd a másik felüket is fehéredésig sütjük.

Utána bőrös felükkel felfelé tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, és a megtisztított, kockákra vágott narancsot meg a szárított gyümölcsöt vegyesen köré rakjuk.
A borral leöntjük, alufóliával letakarjuk, és takaréklángra állított (100 °C-os) sütőbe toljuk. Kb. 3 óráig sütjük, majd a fóliát lebontva róla rövid lére párologtatjuk.

Burgonyapüré vagy vajas burgonya illik hozzá.
Ha angolosra akarjuk készíteni, ahogy a képen is látható, akkor először kérget sütünk rá, majd 190 °C-os sütőben öt percig sütjük. Utána – tálalás előtt – öt percig pihentetjük.

kacsacomb , narancs , aszalt szilva , szárított sárgabarack , száraz vörösbor