Receptek

Répatócsni rizzsel, csilis sült céklával

Répatócsni rizzsel, csilis sült céklával

Molnár-Farkas Ágnes és Molnár Judit receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 bögre barna rizs
  • 1 ek bio napraforgóolaj
  • 2 szál répa
  • 1 db banán
  • 2 ek rizsliszt
  • 2 ek csicseriliszt
  • 1-2 ek mák (nem darált)
  • só, frissen tört bors, kis fahéj
  • 1 üveg Kanálka sült bébicékla
  • csilivel

ELKÉSZÍTÉSE:
A barna rizst megmossuk, bio napraforgóolajon átforgatjuk és felöntjük annyi forró vízzel, ami ellepi, plusz egy ujjnyival. Pici sót teszünk hozzá, és megfőzzük. Közben a répákat lereszeljük, a banánt rákarikázzuk, rászórjuk a rizs- és a csicserilisztet, majd mehetnek bele a mák és a fűszerek. Kézzel jól összedolgozzuk a kupacot. 2-3 ek olajat melegítünk, és közepes lángon kisütjük a lapos lepénykéket. Ezekre tesszük az olívás sült céklát: a puha, forró tócsni egyszerre sós és édes, hozzá roppan a friss ízű cékla, majd beköszön a csili ereje... Jöhet rá egy falat rizs.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.