A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Répatócsni rizzsel, csilis sült céklával

Molnár-Farkas Ágnes és Molnár Judit receptje

2018. október 18.
  • 1 bögre barna rizs
  • 1 ek bio napraforgóolaj
  • 2 szál répa
  • 1 db banán
  • 2 ek rizsliszt
  • 2 ek csicseriliszt
  • 1-2 ek mák (nem darált)
  • só, frissen tört bors, kis fahéj
  • 1 üveg Kanálka sült bébicékla
  • csilivel
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A barna rizst megmossuk, bio napraforgóolajon átforgatjuk és felöntjük annyi forró vízzel, ami ellepi, plusz egy ujjnyival. Pici sót teszünk hozzá, és megfőzzük. Közben a répákat lereszeljük, a banánt rákarikázzuk, rászórjuk a rizs- és a csicserilisztet, majd mehetnek bele a mák és a fűszerek. Kézzel jól összedolgozzuk a kupacot. 2-3 ek olajat melegítünk, és közepes lángon kisütjük a lapos lepénykéket. Ezekre tesszük az olívás sült céklát: a puha, forró tócsni egyszerre sós és édes, hozzá roppan a friss ízű cékla, majd beköszön a csili ereje... Jöhet rá egy falat rizs.


napraforgóolaj , barna rizs , répa , banán , rizsliszt , csicseriliszt , mák , Kanálka sült bébicékla csilivel , fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra