Receptek

Krumplilángos

Krumplilángos

Dudás Szabolcs receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk

ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután gyúrjuk össze a liszttel és a sóval. Figyeljünk, hogy a tésztát ne lisztezzük túl, különben sütés után rágós lesz. Enyhén lisztezett felületen a tésztát két hengerré formázzuk, amelyeket egyenlő nagyságú szeletekre vágunk (körülbelül 10-15 részre osztjuk a tésztát). A szeleteket finoman lisztezve vékony korongra nyújtjuk, majd forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Sütés után vékonyan megkenjük olajjal, és sűrű szilvalekvárral vagy önmagában tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább