Dudás Szabolcs receptje
2017. július 31.- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 1 tk só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután gyúrjuk össze a liszttel és a sóval.
Figyeljünk, hogy a tésztát ne lisztezzük túl, különben sütés után rágós lesz.
Enyhén lisztezett felületen a tésztát két hengerré formázzuk, amelyeket egyenlő nagyságú szeletekre vágunk (körülbelül 10-15 részre osztjuk a tésztát). A szeleteket finoman lisztezve vékony korongra nyújtjuk, majd forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Sütés után vékonyan megkenjük olajjal, és sűrű szilvalekvárral vagy önmagában tálaljuk.
