Receptek

Szalonnás polip kicsit másként

Mógor Ferenc receptje

2020. április 2.
  • 25 dkg főtt sonka vagy tarja
  • 1 csomag leveles tészta
  • 8 szelet bacon (császárszalonna)
  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • 6 db tojás
  • 1 db kaliforniai paprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Vajon az alábbi összetevőkből - élesztős leveles tészta, császárszalonna, kockára vágott tarja, reszelt trappista sajt, tojásrántotta, kaliforniai paprika - mi jót lehetne csinálni, amíg otthon vagyunk ebben a nehéz időszakban?

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt sonka vagy tarja
- 1 csomag leveles tészta
- 8 szelet bacon (császárszalonna)
- 15-20 dkg reszelt sajt
- 6 db tojás
- 1 db kaliforniai paprika

Elkészítése:
A serpenyőbe fél deci vizet öntünk és erre tesszük a bacon szeleteket. Fontos, mert mire a szalonnából elkezd kisülni a zsír, addigra a víz éppen elpárolog - ettől lesz ropogós a bacon úgy, hogy nem törik!A leveles tésztát deszkán kiterítjük, négy egyenlő részre vágjuk, majd félkeresztben is elvágva nyolc hosszú háromszöget kapunk.

Figyelem! A leveles tészta csomagoló papírja egyben sütő papír is, ne dobjuk ki, hanem használjuk fel!Ezután a hosszú háromszögeket polipcsáp-szerűen helyezzük el a tepsiben. Verjünk fel 5 db tojást és készítsünk egy lágy rántottát. Helyezzük a polip közepére. A csápokra rakjuk ki a 8 db sült szalonnaszeretet. A rántotta tetejére tegyük a sonka vagy tarja kockákat.

A felkockázott kaliforniai paprikát helyezzük a tetejére és a maradékot a baconre. Szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. Hajtogassuk be a polip csápjait középre.Felvert tojással kenjük át, majd előmelegített sütőben 180 °C fokon süssük 30-35 percig vagy amíg a teteje aranybarna lesz.

Szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
leveles tészta , kaliforniai paprika , sajt , sonka , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra