Receptek

Madártej

Macsinka János receptje

2020. július 20.
  • 1 l zsíros tej
  • 10 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 15 dkg cukor


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet felforraljuk a cukor felével és a vaníliarúddal. A tojásfehérjét két kanál cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, és egy kanállal a forró tejbe szaggatjuk.

Amikor megfőtt, kiszedjük egy tálcára.

A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a tej egy részével kikeverjük (hőkiegyenlítünk) és a maradék tejhez adva krémesre főzzük, de már nem forraljuk.

Kicsit hűlni hagyjuk, visszaforgatjuk a megfőtt habgaluskákat, és ha van türelmünk kivárni, kihűtjük.


tej , tojás , cukor , vaníliarúd