Receptek

Madártej

Madártej

Macsinka János receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 l zsíros tej
  • 10 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 15 dkg cukor

ELKÉSZÍTÉSE:

A tejet felforraljuk a cukor felével és a vaníliarúddal. A tojásfehérjét két kanál cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, és egy kanállal a forró tejbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszedjük egy tálcára. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a tej egy részével kikeverjük (hőkiegyenlítünk) és a maradék tejhez adva krémesre főzzük, de már nem forraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, visszaforgatjuk a megfőtt habgaluskákat, és ha van türelmünk kivárni, kihűtjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább