Receptek

Házi kenyér, házi zsír

Jahni László receptje

2020. október 20.

KENYÉR HOZZÁVALÓK:

  • 5 dl házi kovász
  • 3 l víz
  • 5 kg kenyérliszt (BL 80)
  • 50 g friss élesztő
  • 100 g só

ZSÍR HOZZÁVALÓK:

  • marhaoldalas zsírja és leülepedett kocsonyás szaftja


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hozzávalókból alaposan kidagasztott tésztát készítünk, majd lisztezett asztalra öntjük. Kétszer-háromszor hajtogatjuk és kelni hagyjuk, amíg felhólyagosodik. Hosszúkás kenyereket formázunk belőle és 220 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Forró kemencében 15 perc alatt elkészül.

A zsírhoz a 12 órán át készült marhaoldalas zsírját és leülepedett kocsonyás szaftját kevertük ki, a tálaláshoz az idei utolsó san marzano és ökörszív paradicsomokat választottuk, kevés újhagymával.
Friss, langyos kenyéren a legjobb.


kovász , élesztő , , kenyérliszt , marhaoldalas

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra