Receptek

Kukoricagazpacho

Kukoricagazpacho

Krausz Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 cső kukorica
  • 3 db sárga paradicsom
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db jalapeno paprika, kimagozva
  • 2 szál koriander
  • 1 db lime héja és leve
  • 1 l zöldségalaplé
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségeket felkockázzuk, a kukoricacsövekről levágjuk a szemeket, az egészet egy tálba tesszük, lesózzuk, fűszerezzük és állni hagyjuk egy órát. Ez után hozzáadjuk az alaplevet, és hidegen összeturmixoljuk.

LEVESBETÉT:

20 g Nduja (fűszeres, kenhetően puha olasz sertéskolbász, amit érdemes fagyasztóba tenni, így szebben lehet kockázni, ez után pedig serpenyőben lepirítjuk, és zsírjával együtt felhasználjuk a leves díszítéséhez)

szárazra, ropogósra sütött bacon, forrázott kukoricaszemek, friss koriander

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.