Receptek

Grillezett paradicsom ricottával

Nábelek Zsófia receptje

2020. július 28.
  • 2 fürt paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 mk sópehely vagy fél mk só
  • 300 g ricotta
  • kevés citromhéj
  • só, bors
  • magos vagy kovászos kenyér a tálaláshoz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk egyenletesen az olívaolajjal és megszórjuk a sóval.

A forró sütőbe tesszük és 15-20 percig grillezzük,

amíg a paradicsom héja ráncos lesz, a benne lévő folyadék pedig lassan kiszivárog az édes-piros húsából.

Grillrácson is lehet készíteni, a parázs erősségétől függően akár gyorsabban is elkészülhet.

Tegyük félre, amíg a ricottát elkészítjük. A ricottát kikeverjük sóval, frissen őrölt borssal és egy-két reszelésnyi citromhéjjal – ez frissíti fel a krémességét.

A kenyérszeletekre halmozzuk a ricottát, erre jön a grillezett paradicsom (frissel is ki lehet egészíteni), végül kevés olívaolajat is csepegtethetünk rá.


paradicsom , olívaolaj , sópehely , ricotta , citromhéj , kovászos kenyér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra