Receptek

Citrusban pácolt süllő aszalt paradicsommal és cukkinispagettivel

Citrusban pácolt süllő aszalt paradicsommal és cukkinispagettivel

Várvizi Péter, a Larus Étterem séfjének receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 160 g tengeri süllő
  • 40 g olívaolaj
  • 1 g egész bors
  • 1 g rózsabors
  • 1 db babérlevél
  • 1 ág kakukkfű
  • 1/2 db citrom és a héja
  • 1/2 db narancs
  • 2 g só

CUKKINISPAGETTI

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg cukkini
  • 30 g salottahagyma
  • 10 g rukkola
  • 1/4 csokor snidling
  • 1/4 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 g olívaolaj
  • 10 g vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 g só
  • 1 g bors

ASZALT PARADICSOM

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg paradicsom
  • 1 g fokhagyma
  • 10 ml olívaolaj
  • 2 g kristálycukor
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 g bors
  • 3 g só

ELKÉSZÍTÉSE:

Először a citrusos páclevet készítjük el. A narancs és a citrom levét kifacsarjuk. Sózzuk és folyamatos turmixolás mellett hozzáöntjük az olívaolajat. Ezután hozzáadjuk az egész borsot, a rózsaborsot, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a citromhéjat. A pácot hagyjuk legalább fél óráig állni. Eközben fi lézzük ki a tengeri süllőt, majd szeleteljük fel nagyobb darabokra és helyezzük a páclébe 12-15 percre.

Cukkinispagetti: A megtisztított cukkinit vékonyan felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. Így készül a „spagetti”. Felhevített serpenyőbe tegyünk olívaolajat és vajat, és pároljuk meg az apróra vágott salottahagymát. Vigyázzunk, hogy a hagyma ne égjen meg! Tegyük bele a vékony csíkokra metélt cukkinit. Óvatosan forgassuk át, hogy a cukkinicsíkok ne törjenek össze. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a petrezselymet, a felkockázott aszalt paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk.

Házilag aszalt paradicsom: Forró vízben áztassuk meg a paradicsomokat, majd hűtsük le jeges vízben. Hámozzuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat, a magházukat vágjuk ki. Egy sütőpapírt kenjünk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg egy csipet kristálycukorral. Erre fektessük rá a negyedelt paradicsomokat vágott felükkel lefelé, tetejüket kenjük meg olívaolajjal és szintén sózzuk, borsozzuk. Helyezzük mellé a kakukkfüvet és a gerezd fokhagymát. 100 °C-os sütőben 2-2,5 órán át aszaljuk.

TÁLALÁS:

Helyezzük az elkészített cukkinispagettit a tányérra. Tegyük rá a citrusos pácból kivett süllődarabokat a cukkinire, majd locsoljuk meg a citrusos páclével.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.