A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fehér paradicsomleves citromfüves mangalicafasírttal

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 18.
  • 60 dkg darált mangalicatarja
  • 2 db szárított zsemle
  • 2 db tojás
  • 2,5 kg fürtös paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kisebb köteg citromfű
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tehéntej
  • 1/2 dl fehérborecet
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 4-5 ek cukor
  • 1 ek keményítő
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymákkal, a kinyomkodott, tejbe áztatott zsemlékkel, majd apró fasírtokat formázunk belőle. Felhevített olíván kisütjük.

A paradicsomokat összeturmixoljuk, sózzuk, majd szűrőruhán lecsepegtetjük. Az így kapott áttetsző paradicsomvizet felforraljuk, tejszínnel dúsítjuk, cukorral ízesítjük és keményítővel sűrítjük.

Tálaláshoz használhatunk durvára vágott kaprit és szárított paradicsomhúst.


mangalicatarja , zsemle , tojás , paradicsom , fokhagyma , póréhagyma , citromfű , tejszín , tej , olívaolaj , keményítő , fehérborecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra