A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tárkonyos halleves harcsából

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 8.
  • 1/2 citrom leve
  • 1 db babérlevél
  • 2 szál friss tárkony, leveleire szedve
  • 4 ek szárzeller, 1 cm vastag szeletekre vágva
  • 1 db kisméretű sárgarépa 1/2 cm vastag karikákra szeletelve
  • 1 szál póréhagyma 1 cm vastag karikákra szeletelve
  • 1 l halalaplé
  • 40 dkg harcsafilé, 2×4 cm-es kockákra vágva
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A halfilét érdemes 6-8 percre jéghideg,6%-os (1 l víz, 6 dkg só) sóoldatba tenni, hogy húsa feszesebb legyen.

A halalaplevet babérlevéllel, sóval, borssal és tárkonylevelekkel fűszerezzük.

Kis lángon a forrástól számított 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, a citrom levét, és további 5-6 percig főzzük, vagy amíg megpuhulnak a zöldségek.

A lábost lehúzzuk a tűzről, és beletesszük a haldarabokat. Kb. 5 perc alatt a forró leves átfőzi a halat.

Tálaláskor friss tárkonnyal megszórhatjuk.




citrom leve , babérlevél , tárkony , szárzeller , sárgarépa , póréhagyma , harcsafilé , halalaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra