Receptek

Tiramisú

Balázs János receptje:

Tiramisú

Balázs János receptje

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 2 doboz babapiskóta
  • 3 dl kávé (Santa Cristina El Salvador)
  • kakaópor (Tutti)
  • 1 dl rum (Abuelo, 7 éves)

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgájához hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot és a rumot, majd összekeverjük. Ezek után óvatosan hozzáadjuk a kemény tojásfehérjehabot és összekeverjük. A babapiskótát a már kissé kihűlt kávéba forgatjuk, éppen csak annyira, hogy megkapja a tetejét a kávé. A babapiskótákat tálba helyezzük, és rétegenként ráöntjük a krémet úgy, hogy éppen ellepje. 3-4 réteg után a tetejére kakaóport szórunk, és lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.