Balázs János zongoraművész receptje
2019. október 1.- 4 db tojás
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 2 doboz babapiskóta
- 3 dl kávé (Santa Cristina El Salvador)
- kakaópor (Tutti)
- 1 dl rum (Abuelo, 7 éves)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgájához hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot és a rumot, majd összekeverjük. Ezek után óvatosan hozzáadjuk a kemény tojásfehérjehabot és összekeverjük. A babapiskótát a már kissé kihűlt kávéba forgatjuk, éppen csak annyira, hogy megkapja a tetejét a kávé. A babapiskótákat tálba helyezzük, és rétegenként ráöntjük a krémet úgy, hogy éppen ellepje. 3-4 réteg után a tetejére kakaóport szórunk, és lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.

rum , kávé , babapiskóta , porcukor , mascarpone , tojás