Receptek

Tojásos sült rizs

Tojásos sült rizs

Wang Qiang receptje (1 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg főtt rizs (thaföldi, kínai vagy indiai rizs)
  • 1 db tojás
  • 1 db újhagyma
  • 50 g füstölt hús
  • 5 g só
  • napraforgóolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Felkeverjük a tojást és felaprítjuk az újhagymát, a zöldjét is. Felforrósítjuk a wokot, hogy elpárologjon belőle a víz, és beleöntünk kb. fél tojásnyi olajat. Addig forraljuk, amíg enyhén fodrozódni és füstölögni nem kezd.

Beleöntjük a felvert tojást, enyhén átsütjük, kanállal felaprítjuk. A tojást keveset kell sütni, nem kell megvárni, amíg teljesen piros lesz, mert akkor kiszárad. Hozzáadjuk a főtt rizst és a füstölt húst.

Összekeverjük, és addig sütjük, amíg a szemek szét nem válnak és enyhén át nem pirulnak. Ha valaki szójaszószos sült rizst akar készíteni, most kell beleönteni egy kevés szójaszószt, éppen annyit, hogy a színe szép legyen.

Hozzáadjuk a sót, majd az újhagymát, és addig sütjük, amíg a hagyma intenzíven illatozni nem kezd (kb. fél perc). Ehhez az ételhez tetszőleges, aprított vagy eleve apró zöldségfélét lehet adni. Kínában gyakran tesznek bele főtt borsót.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.