Receptek

Tojásos sült rizs

Wang Qiang receptje

2020. február 3.

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg főtt rizs (thaföldi, kínai vagy indiai rizs)
  • 1 db tojás
  • 1 db újhagyma
  • 50 g füstölt hús
  • 5 g só
  • napraforgóolaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Felkeverjük a tojást és felaprítjuk az újhagymát, a zöldjét is. Felforrósítjuk a wokot, hogy elpárologjon belőle a víz, és beleöntünk kb. fél tojásnyi olajat. Addig forraljuk, amíg enyhén fodrozódni és füstölögni nem kezd. Beleöntjük a felvert tojást, enyhén átsütjük, kanállal felaprítjuk. A tojást keveset kell sütni, nem kell megvárni, amíg teljesen piros lesz, mert akkor kiszárad. Hozzáadjuk a főtt rizst és a füstölt húst.

Összekeverjük, és addig sütjük, amíg a szemek szét nem válnak és enyhén át nem pirulnak. Ha valaki szójaszószos sült rizst akar készíteni, most kell beleönteni egy kevés szójaszószt, éppen annyit, hogy a színe szép legyen.

Hozzáadjuk a sót, majd az újhagymát, és addig sütjük, amíg a hagyma intenzíven illatozni nem kezd (kb. fél perc). Ehhez az ételhez tetszőleges, aprított vagy eleve apró zöldségfélét lehet adni. Kínában gyakran tesznek bele főtt borsót.


olaj , füstölt hús , , újhagyma , tojás , rizs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra