Receptek

Töltött káposzta libamellel

Töltött káposzta libamellel

Mautner Zsófia (6 adag, Kövi Pál: Erdélyi lakoma című kötet étele)

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db füstölt libacomb
  • 1 db libamell ledarálva vagy apróra vágva
  • 50 dkg darált marhahús
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej hagyma finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • só, bors
  • 2 ek libazsír
  • 50 dkg marhaszegy
  • 12 levél savanyúkáposzta
  • 50 dkg apró savanyúkáposzta

ELKÉSZÍTÉSE:

A füstölt libacombot néhány órára vagy egy éjszakára beáztatjuk.

Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a (zsírral együtt) ledarált, vagy egészen apróra felkockázott libamellet, a darált marhahúst, az átöblített rizst, a finomra aprított hagymát, a lereszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. A savanyúkáposzta leveleiből kivágjuk a vastag eret, majd lazán megtöltjük a darált húsos keverékkel (a rizs még meg fog duzzadni, legyen helye).

Egy nagy lábosban összeállítjuk a töltött káposztát: az edény alját kikenjük a libazsírral. Legalulra az apró savanyúkáposzta harmada kerül. Erre helyezzük a füstölt libacombot és a marhaszegyet, majd erre kerül az aprókáposzta második harmada. Rátesszük a megtöltött káposztákat, szépen, körben elrendezzük. A tetejére az aprókáposzta maradéka kerül. Felöntjük az egészet annyi vízzel, esetleg szárnyas- vagy marhaalaplével, hogy éppen ellepje.

Lefedjük, majd 100 °C-os sütőben kb. 8 óráig sütjük (vagy 140 °C-on 4 óráig). A végén levesszük a fedőt, és még kb. 20 percig grillfokozaton sütjük, hogy a teteje megpiruljon.  

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.