Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje
2020. április 2.Túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 g búzadara
- 2 db tojás
- csipet só
- 2 ek porcukor
Narancsganache
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1/2 db narancs héja
- csipet só
- 110 g narancslé
Konfitált narancs
Hozzávalók:
- 2 db narancs héja és leve
- 100 g víz
- 100 g cukor
Morzsa
Hozzávalók:
- 200 g panko morzsa
- 50 g vaj (apró kockákra vágva)
- 2 ek porcukor
Narancsos habcsók
Hozzávalók:
- 25 g tojásfehérje (1 kisebb db)
- 50 g cukor
- 1 db narancs reszelt héja
Túrógombóc elkészítése: A túrót áttörjük, a búzadarát a tojással kikeverjük, majd a végén mindent összegyúrunk. 30 grammos gombócokat formázunk, 10 percig főzzük.
Narancsganache elkészítése: A csokira ráreszeljük a narancshéjat, beletesszük a sót, majd ráöntjük a felforralt narancslét és elkeverjük. Egy napig hűtőben pihentetjük.
Konfitált narancs elkészítése: A narancsot meghámozzuk, a héját vékony csíkokra vágjuk, először forrásban lévő, majd jeges vízbe merítjük, ezt ismételjük háromszor.
Morzsa elkészítése: A morzsát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tűzről levéve beleforgatjuk a porcukrot és a vajat.
Narancsos habcsók elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és gőz fölött 84 °C-ig melegítjük, folyamatosan kevergetve. Ha felmelegedett, dagasztóban vagy kézi robotgéppel addig verjük, amíg ki nem hűl. Habzsákba töltjük és csillagcsővel szilikonformára nyomjuk. Sütőben 90 °C-on légkeveréssel 2-3 órán át szárítjuk.