Receptek

Harcsakrémhalászlé

Zoboki Zoltán receptje

2020. július 22.

A HALÁSZLÉALAP
HOZZÁVALÓK:

  • 70 dkg vegyes apró hal (pontyfej, keszeg, harcsafej, kárász)
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db erős zöld paprika
  • 2 dkg fűszerpaprika, só

A KRÉMHALÁSZLÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg harcsaapróhús
  • 12 dkg haltej
  • 4 db szép, ha lehet, csontos harcsaszelet

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A halászléalap elkészítése:
A hozzávalókból kellemesen csípős halászlét főzünk, amit alaposan átpasszírozunk.

A krémhalászlé elkészítése:
A halászléalapba belefőzzük a harcsaaprólékot és a haltejet, majd krémesre turmixoljuk. A belefőzött haltejtől lesz a leves krémleves jellegű. Alaposan kell krémesíteni, különben szétesik a leves. A kész levesbe belefőzzük a harcsaszeletet és – az étteremben – az ikrával töltött, házilag készített tésztabatyut.


pontyfej , keszeg , harcsafej , kárász , vöröshagyma , fokhagyma , füstölt szalonna , lecsópaprika , paradicsom , erős zöld paprika , fűszerpaprika , harcsaapróhús , haltej , harcsaszelet