Receptek

Harcsakrémhalászlé

Harcsakrémhalászlé

Zoboki Zoltán receptje 4 fő részére

A HALÁSZLÉALAP

HOZZÁVALÓK:
  • 70 dkg vegyes apró hal (pontyfej, keszeg, harcsafej, kárász)
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db erős zöld paprika
  • 2 dkg fűszerpaprika, só
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókból kellemesen csípős halászlét főzünk, amit alaposan átpasszírozunk. 

A KRÉMHALÁSZLÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 25 dkg harcsaapróhús
  • 12 dkg haltej
  • 4 db szép, ha lehet, csontos harcsaszelet
ELKÉSZÍTÉSE:

A halászléalapba belefőzzük a harcsaaprólékot és a haltejet, majd krémesre turmixoljuk. A belefőzött haltejtől lesz a leves krémleves jellegű. Alaposan kell krémesíteni, különben szétesik a leves. A kész levesbe belefőzzük a harcsaszeletet és - az étteremben - az ikrával töltött, házilag készített tésztabatyut. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább