Receptek

Csicsóka aszalt paradicsomos, vargányás morzsában

Gyepes Gabojsza receptje

2020. augusztus 3.
  • 60 dkg csicsóka
  • 3 szelet szikkadt fehér kenyér
  • néhány szem aszalt paradicsom
  • néhány darab szárított vargánya porítva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • kis csokor friss koriander


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A héj nélküli, kockázott szikkadt kenyeret aprítógépben összedolgozzuk az aszalt paradicsommal, a porított vargányával, fokhagymagerezdekkel és annyi olívaolajjal, hogy az állaga a nedves homoké legyen.

A kefével lesikált, jól megmosott, héjas csicsókát forrásban lévő sós vízben roppanós-puhára főzzük, lecsepegtetjük, és forró serpenyőben összekeverjük az ízes morzsával.

Aprított korianderzölddel megszórva tálaljuk.



csicsóka , kenyér , aszalt paradicsom , koriander , vargányagomba , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra