Receptek

Csicsóka aszalt paradicsomos, vargányás morzsában

Csicsóka aszalt paradicsomos, vargányás morzsában

Gyepes Gabojsza receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg csicsóka
  • 3 szelet szikkadt fehér kenyér
  • néhány szem aszalt paradicsom
  • néhány darab szárított vargánya porítva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • kis csokor friss koriander, só

ELKÉSZÍTÉSE:

A héj nélküli, kockázott szikkadt kenyeret aprítógépben összedolgozzuk az aszalt paradicsommal, a porított vargányával, fokhagymagerezdekkel és annyi olívaolajjal, hogy az állaga a nedves homoké legyen. A kefével lesikált, jól megmosott, héjas csicsókát forrásban lévő sós vízben roppanós-puhára főzzük, lecsepegtetjük, és forró serpenyőben összekeverjük az ízes morzsával. Aprított korianderzölddel megszórva tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.