Gyepes Gabojsza receptje
2020. augusztus 3.- 60 dkg csicsóka
- 3 szelet szikkadt fehér kenyér
- néhány szem aszalt paradicsom
- néhány darab szárított vargánya porítva
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- kis csokor friss koriander
- só
A héj nélküli, kockázott szikkadt kenyeret aprítógépben összedolgozzuk az aszalt paradicsommal, a porított vargányával, fokhagymagerezdekkel és annyi olívaolajjal, hogy az állaga a nedves homoké legyen.
A kefével lesikált, jól megmosott, héjas csicsókát forrásban lévő sós vízben roppanós-puhára főzzük, lecsepegtetjük, és forró serpenyőben összekeverjük az ízes morzsával.
Aprított korianderzölddel megszórva tálaljuk.
csicsóka , kenyér , aszalt paradicsom , koriander , vargányagomba , olívaolaj