A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Derített gulyásleves ököruszállyal

Müncz Gábor receptje

2018. október 8.
  • 90 dkg marhafarok
  • 1 kg marhacsont
  • 20 dkg marhalapocka
  • 10 dkg csirkemell
  • 6 db tojás
  • 5 cl tejszín
  • 10 dkg kápia paprika
  • 10 dkg újhagyma
  • 2 dkg snidling
  • 2 g babérlevél
  • 80 dkg sárgarépa
  • 30 dkg fehérrépa
  • 25 dkg zeller
  • 15 dkg angol zeller
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg fokhagyma
  • 5 g édeskömény
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 3 dkg hegyes erős paprika
  • 10 dkg tv paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg petrezselyemzöld
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • olívaolaj
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
Hideg vízben feltesszük főni a marhacsontot, a lapockát és az uszályt, majd bezöldségeljük, mint egy húslevest. Az édesköményből, fokhagymából, babérlevélből, csípős paprikából kevés alaplével redukciót készítünk és belekeverjük a levesbe.

A megfőtt zöldségeket, a burgonyát és a megfőtt marhalapockát kockákra vágjuk. Levesünket paradicsompüré és tojásfehérjehab keverékével derítjük, majd szűrőruhán leszűrjük.

A megfőtt uszályról leszedjük a húst, és megtöltjük csirkepráddal, amit kápiapaprika-kockával, finomra vágott petrezselyemmel és snidlinggel színesítünk. A betöltött, formázott húst kigőzöljük. A vastag karikára vágott uszályt csészébe tesszük, körberakjuk a kockázott zöldségekkel és hússal, rámerjük a levest, a tetejére paprikaolajat csepegtetünk.

A paprikaolajhoz termomixben 65 °C-ra melegített olajba tesszük a fűszerpaprikát, majd leszűrjük róla a piros, tiszta olajat.


snidling , kápia paprika , csirkemell , marhalapocka , marhafarok , marhacsont , tojás , tejszín , újhagyma , babérlevél , sárgarépa , fehérrépa , zeller , burgonya , édeskömény , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsompüré , hegyes erős paprika , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra